Розпочато роботу щодо створення національної системи розробки та постановки на виробництво озброєння і військової техніки з урахуванням стандартів НАТО. Про це  на брифінгу повідомив прес-секретар Міністерства оборони України полковник Максим Праута.


За словами речника, опрацьовується питання створення системи державного гарантування якості продукції оборонного призначення в Україні відповідно до стандартів та публікацій НАТО.


«Подано пропозиції до Програми національної стандартизації щодо впровадження до кінця цього року 41 технічного стандарту НАТО як національних стандартів», — сказав він.


Також до кінця року сплановано впровадження стандартів НАТО з питань застосування Сухопутних військ, Повітряних сил Збройних Сил України та фінансового забезпечення.


Нагадаємо, ще 2015-го Президентом України було оголошено курс на досягнення оперативної та технічної сумісності зі збройними силами держав-членів НАТО до 2020 року, а одним із його завдань — перехід на стандарти НАТО (STANAG).


Як повідомили інформ-агентству «ОПК» у Лізі оборонних підприємств України, виробники вітчизняного військово-промислового комплексу мають усі необхідні умови і можливості для випуску продукції, яка б відповідала стандартам НАТО (STANAG). Але підтвердити відповідність своїх виробів цим нормам вони не в змозі через відсутність вітчизняної системи сертифікації за цими стандартами.