Останню добу (станом на 07.09) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, на донецькому напрямку бойовики влаштували провокативні обстріли на околицях Зайцевого. Також двічі били з гранатометів і стрілецької зброї по Авдіївській промзоні.


Найгарячіше було на маріупольському напрямку. П’ять разів з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї окупанти обстріляли позиції ЗСУ на підступах до Водяного. Під вогонь з цього озброєння потрапили Гнутове, Богданівка та Талаківка. На луганському напрямку окупанти випустили три міни калібру 82 мм поблизу Малинового.


Що відбувається на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Зараз наче трохи тихіше стало, але з того боку обстріли тривають. Вночі орки неприцільно вели вогонь зі стрілецької зброї й гранатометів.

Ми дотримуємося перемир’я, нам категорично заборонено відкривати вогонь. Зранку з того боку знову полетів свинець. Схоже, стріляли з великокаліберного кулемета. Усі хлопці здорові, тримаємося».


Тим часом у Мінську в середу, 6 вересня, відбулася чергова зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що політична підгрупа обговорювала забезпечення особливого статусу окремих районів Донеччини та Луганщини. «Після літньої перерви і початку нового навчального року я відчуваю, що ТКГ зважилася дати новий імпульс нашій роботі, щоб гарантувати населенню спокійну осінь», — заявив він.


За його словами, на засіданні робоча група з економічних питань обговорила можливе поліпшення механізму оплати за водопостачання в ОРЛО. Також було наголошено на необхідності захисту низки об’єктів життєво важливої інфраструктури у зоні АТО.


Як стало відомо, переговори щодо звільнення полонених знову провалилися. Умовою було те, що Київ віддаватиме лише тих, хто не скоював тяжких злочинів. Однак бойовики вимагають звільнити терористів, які не підпадають під дію Мінських угод. Тому, схоже, пошук компромісів знову затягується на невизначений термін.