До 24 лютого в Харківському національному університеті радіоелектроніки триватиме Зимова школа з програмування серед студентів вишів України й інших держав. Тут зустрінуться кращі молоді програмісти країн СНД.
Організатори зазначають, що це вже сьомі щорічні змагання, які відбуваються в одному із кращих спеціалізованих вишів країни. Тут очікують на приїзд майже ста команд і понад двохсот п’ятдесяти учасників і тренерів з 56 вишів України, Росії, Білорусії, Казахстану й Грузії.
Змагання проводяться за правилами щорічної першості світу АСМ (Assocіatіon for Computіng Machіnery) серед студентських команд з програмування. Від кожного вищого навчального закладу можуть зареєструватися не більше трьох команд з трьох студентів і одного викладача-тренера, який відповідає за підготовку й кураторську підстраховку своїх підопічних. Тішить, що цей захід не закритий рамками елітарного клубу і його двері відкриті також для учнів середніх і середніх спеціальних навчальних закладів.
— Зимова школа — це унікальний турнір програмістів, єдиний на території України. У програмі школи органічно поєднуються теоретична й практична підготовки у вигляді лекційних занять і щоденних змагань з вирішення складних і цікавих алгоритмічних завдань. Перебування в школі дає змогу учасникам і тренерам з різних міст спілкуватися один з одним, обмінюватися досвідом для підвищення професійного рівня. Для досягнення цієї мети запрошують висококваліфікованих викладачів, здатних забезпечити професійну підготовку студентів-програмістів для участі в змаганнях міжнародного рівня формату ACM, — розповіли у виші.
 
Харків.