Івано-Франківськ зберіг місцеве підприємство. Орган місцевого самоврядування з другої спроби придбав на аукціоні локомотиворемонтний завод. Пакет акцій у розмірі 99,5% від статутного капіталу підприємства купив єдиний учасник торгів — міська рада — за стартовою ціною 33 мільйони 920 тисяч гривень.


Статутний капітал підприємства становить 19,6 млн. грн. Разом із заводом на торги виставили й земельну ділянку площею 9,96 га. Договір купівлі-продажу пакета акцій ПрАТ «Івано-Франківський локомотиворемонтний завод» уже підписано, проте ще тривають погоджувальні процедури та оформлення необхідних документів на право власності.


Найперше, що треба зробити, за словами градоначальника, це — зберегти виробництво та розвивати інвестиційний майданчик, адже завод володіє величезними територіями, частина з яких не використовується у виробництві.


«Ми створимо комісію, до складу якої увійдуть і працівники підприємства, щоб розробити стратегію розвитку ЛРЗ. Цю дорожню карту висунемо на голосування сесії міськради», — цитує Романа Марцінківа його прес-служба. Але керівника міста тривожить факт псування заводських верстатів, який мав місце останнім часом. Щоб не допустити вандалізму та диверсій, надіслали лист правоохоронцям, щоб посилили контроль за майном заводу. До патрулювання планують залучити й Муніципальну варту.

Івано-Франківськ.