ЧЕРНІГІВ:

Дизайн-концепцію музею історії міста затвердила топонімічна комісія Чернігівської міськради. Вона передбачає перетворення занедбаної історичної будівлі поштової станції на сучасний музей — з відеоекскурсіями та невеличким кафе.

 


Три розділи історії міста — давньоруський, козацький та губернський — дадуть змогу показати туристам частинку міста князя Чорного, полковників Небаби та Пободайла, видатних подвижників Леоніда Глібова, Михайла Коцюбинського та багатьох інших. Музей може стати окрасою обласного центру.


Міський голова Владислав Атрошенко зауважив: «Коли ми починали розмову про музей міста, всі — і історики, і чиновники — переконували, що це неможливо. Тепер ми уже розглядаємо концепцію. І в 2020 році музей історії Чернігова абсолютно реально відкрити!»


Фото надане автором.

ДО РЕЧІ

Ремонтувати дороги допомагає робот


Комунальне підприємство «Чернігівводоканал» організувало виставку-презентацію нових технологій для обстеження та ремонту комунікацій. Вона була проведена дипломованими спеціалістами української компанії «Імест-Плюс» із Києва.


На виставці не тільки показали сучасне роботизоване обладнання для проведення телеінспекції труб та устаткування, яке здатне забезпечити ремонт труби зсередини, без розкопування землі, а й продемонстрували роботу нової техніки на практиці. Так, на перехресті вулиць Івана Мазепи та Ремісничої, де над колектором сталося просідання асфальту, для перевірки було запущено спеціалізованого робота на глибину 4 метри. На дистанційному пульті було видно, як камера робота зафіксувала руйнування труби в нижній частині. Тож спеціалісти «Чернігівводоканалу» вирішили проводити ремонтні роботи з чітким розумінням проблеми.