«Жахливий стан приміських вагонів, нестача поїздів у деяких напрямках — з такими проблемами щодня зіштовхуються громадяни. Коли влада нарешті зверне на це увагу і почне вирішувати питання приміських перевезень залізницею?»


Віталій СПЕРКАЧ.


Київська область.


Міністр інфраструктури Володимир ОМЕЛЯН:

 


— Найближчим часом ми проведемо велику нараду спільно з «Укрзалізницею» стосовно приміських перевезень. Нині вони збиткові. Із державного і обласних бюджетів підтримки немає. Тому хотілося б, щоб області долучилися до цього процесу. Ми спільно з міністерством та «Укрзалізницею» продумали можливі механізми компенсації чи субсидіювання, чи спільної участі у приміських перевезеннях потягами.


Плануємо найближчим часом відремонтувати максимальну кількість електричок за допомогою німецьких партнерів і відповідно між областями, найбільшими містами провести тендер. Хто за-пропонує найкращі умови — той отримає найкращий рухомий склад. Одночасно розробляємо програму з контролю за проданими квитками, бо лише 20—30 відсотків населення платить за проїзд. Нам потрібна максимальна кооперація на рівні областей з «Укрзалізницею».


Сергій ОЛЕКСАНДРІВ.