Регіон поступово йде до своєї мети — реалізації проекту університетського кампусу «Університет майбутнього». Це інноваційна модель нового студентського містечка, яке пропонує створити очільник області Юрій Гарбуз.


Створення на Луганщині такого університету дозволить під одним дахом об’єднати переміщені ВНЗ ІІІ—ІV рівнів акредитації, запровадити сучасну та ефективну систему вищої освіти. Такий унікальний заклад дозволить підняти якість вищої освіти, залучити до роботи викладачів зі всієї України та із закордону, а головне — тут вчитимуться не лише місцеві студенти, а й молодь з інших областей та країн.


На робочій нараді з керівниками чотирьох переміщених вищих навчальних закладів Луганщини розглядались першочергові питання створення кампусу. В обговоренні брали участь також представники загальноосвітніх навчальних закладів Сєверодонецька, які висловили свої думки щодо перспектив реалізації зазначеного проекту з точки зору середньої освіти. Наступний крок — залучення коштів іноземних інвесторів. Напрацювання в цьому напрямі вже є. Юрій Гарбуз вважає, що край буде успішним лише тоді, коли в ньому розвиватиметься наука.