Свято обжинок «Золоті зерна» відродили на Вінниччині. Першими провели його у Шаргородському районі (на знімку). Надалі вшанування жниварів стане традицією, як це було в минулі роки.

 


У господарствах Шаргородського району досягли найвищого в області показника урожайності ранніх зернових і зернобобових культур: з кожного гектара намолочено в середньому по 53 центнери збіжжя. Загалом зібрали майже 107 тисяч тонн зерна. Свято супроводжував духмяний запах короваїв, виставку яких організували у вестибюлі районного будинку культури. Тут же виставили снопи колосся, дідухів. Їх доповнювали вироби народних майстрів. Виставку оглянули учасники і гості. Шаргородці запросили на обжинки представників усіх 27 районів області.


— Свято обжинок — це наші звичаї і обряди, багато хто пам’ятає його з дитинства, — зазначив у виступі голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій. — Відродження важливе вже тому, що нині аграрний комплекс є економічним потенціалом регіону. Обов’язок влади — вшановувати людей, які своїми золотими руками збирають золоті зерна.


У подарунок керівнику області вручили картину з насіння різних культур під назвою «Україна — єдина країна». Виготовили її діти хліборобів. Почесні нагороди від обласної та районної влади отримали кращі господарники та ті, хто своїми руками плекає ниву. Народні самодіяльні митці підготували для жниварів концертну програму на хліборобську тематику.

Вінницька область.


Фото надано автором.