За темпами зростання інвестицій Вінниччина торік випередила навіть великі промислові регіони, зокрема Донецьку, Дніпропетровську, Харківську області.

Загалом у розвиток економіки краю вітчизняними й іноземними інвесторами вкладено понад п’ять мільярдів гривень. Їхній внесок майже однаковий. Іноземний капітал витрачено на вдосконалення технологічних процесів спільних підприємств, розширення потужностей у добувній промисловості та переробку продукції сільського господарства.
За кошти вітчизняних інвесторів збудовано нові підприємства в агропромисловому комплексі та переробній галузі. Стали до ладу найбільша в державі фабрика з виробництва курятини, кондитерське підприємство та комбінат з переробки олійних культур, низка тваринницьких комплексів для вирощування поголів’я ВРХ та свиней. Причину інвестиційного сплеску пояснюють створенням належних умов для інвесторів, а головне — супроводом кожного важливого інвестиційного проекту обласною і міською владами.
— В області створено інвестиційну карту з пропозиціями розвитку нових об’єктів виробництва і сфери обслуговування, — каже керівник департаменту економіки та розвитку Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко. — Підготовлено 156 земельних ділянок для нових проектів. Протягом останніх років проведено значну інформаційну кампанію, зокрема область презентували в Раді Європи у Страсбурзі, у Комітеті Регіонів ЄС, на економічних форумах у Польщі й Румунії. Вінниччина — єдина область в державі, яка має своє представництво в Брюсселі.