Військові розвідники — особлива солдатська каста на війні. Піти до противника, взяти інформацію, виконати завдання, повернутись неушкодженими. Робота таємна, про її результати загал, як правило, нічого не знає і не має знати.


Довелось побувати на позиціях, де воюють бійці славнозвісної 72-ї бригади імені Чорних Запорожців.


Фронтова розвідка там, де і належить, — на передовій. До ворога тут — метрів 600—800. Обличчя деяких бійців знімати заборонено. У військових розвідників особливий характер роботи — уникати бою.


Офіцер із позивним «Вінні Пух» розповідає: «Ми не стріляємо, ми — спостерігаємо. Передаємо координати, і потім цим займаються інші люди».

 

Офіцер-розвідник із позивним «Вінні Пух» на передній лінії оборони в районі Ясинуватської розв’язки.

 

Розвідники повертаються з передової.

Фото Олександра КЛИМЕНКА. 

Розвідники завжди насторожі. За їхніми даними, з ворожого боку зайшла нова група снайперів. Імовірно — професіонали з російськими паспортами.


7 вересня, у День воєнної розвідки, бійці отримали з нагоди свята державні нагороди. Особливі — за оборону Авдіївки.


За зведеннями прес-центру штабу АТО, за добу 10 вересня 2017 року російсько-окупаційні угруповання 51 раз порушили перемир’я. У випадках прямої загрози життю нашим військовим сили АТО декілька разів відкривали вогонь у відповідь. Втрат серед українських захисників немає.


Якщо раніше ворог у більшості провокацій застосовував легке стрілецьке озброєння, то останнім часом військовики дедалі частіше фіксують роботу мінометів різних калібрів. Також продовжує зростати активність противника на луганському напрямку, який до цього був відносно спокійним.