ЛУЦЬК:

Обласне свято обжинків відзначили в Луцьку. Зібрано вже понад мільйон тонн ранніх зернових за середньої врожайності 41 центнер з гектара. Попереду — жнива на кукурудзяному полі. Директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко вважає, що врожайність качанистої має бути понад 70 центнерів з гектара. Таких валових зборів зернових Волинь іще не знала — ні за роки незалежності України, ні за радянських часів.


На святі обжинків були представлені майже всі райони. Традиційно демонстрували свої здобутки не лише на хліборобській ниві, а й на мистецькій. Тож іподром, розташований поруч із парком культури і відпочинку імені Лесі Українки, нагадував співоче поле.


А підприємство «Теремно-хліб» спекло до свята величезний, вагою 750 кілограмів, коровай. Такого в Україні ще ніхто не випікав. Керівник підприємства Андрій Тищенко повідомив, що одразу після обжинків цей цар-хліб буде передано в зону АТО для воїнів української армії.

 

Зліва направо: сільський голова села Городище-ІІ Світлана Соколюк, землевпорядник Лідія Кривицька та директор ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк щиро зустрічають гостей свята.


Фото  автора.