Учора вранці прикордонники завітали до готелю «Леполіс», де проживає грузинський політик, щоб вручити йому протокол про адміністративне порушення щодо незаконного перетину кордону 10 вересня. Але представникам ДПСУ не вдалося потрапити в номер Саакашвілі. Натомість до них вийшов народний депутат України Семен Семенченко і адвокат, які розповіли про нюанси вручення протоколу про адмінпорушення.


Прикордонники залишалися в коридорі й чекали, поки вийде Міхеіл Саакашвілі. У готель також викликали поліцію, щоб зафіксували факт перешкоджання доступу до персони.


Поліція тим часом проводить розслідування з приводу незаконного перетину кордону 60 осіб. Опитують свідків і викликають на допити учасників інциденту.


Незважаючи на заяви Міхеіла Саакашвілі в суді добитися справедливості, він чомусь зволікав і не поспішав отримувати протокол про адмінпорушення, аби перевести ситуацію в правове русло.


Все з’ясувалося пізніше, коли через кілька годин процедура вручення протоколу відбулася на вулиці, перед десятками телекамер. Біля центрального входу до готелю встановили стіл, і команда Саакашвілі, сидячи на кріслах, спостерігала, як два прикордонники виконували свої обов’язки й вручали протокол про адмінпорушення. Міхеіл Саакашвілі заявив, що «протокол мали вручити впродовж трьох годин після перетину кордону, а зараз спроби прикордонників є незаконними».


Народний депутат України Юрій Дерев’янко, який супроводжує політика, повідомив, що відтепер всі контакти з владою і правоохоронними органами будуть публічними.


Львів’яни по-різному реагують на останні події, пов’язані з проривом кордону. Переважна більшість засуджують порушення законодавства України і вважають, що політики повинні працювати в правовому полі.

Львів.