Ужгород:

Щоб в Ужгороді дороги ставали дедалі якіснішими, для шляховиків і комунальників придбали універсальну дорожню машину. У весняно-літній та осінній періоди її використовуватимуть для ремонту дефектів дорожнього покриття, тріщин та мережі тріщин, ліквідації просідання, вибоїн завглибшки до восьми сантиметрів новим методом — щебенево-емульсійною сумішшю.

 

Нова машина ремонтує швидко і якісно.

Фото прес-служби Ужгородської міськради.

— Вартість квадратного метра такого ремонту майже на третину нижча, ніж асфальтобетонного, — каже директор комунального підприємства Іван Довбак. — Продуктивність — від 150 до 180 квадратних метрів за зміну.
Інша перевага цієї машини — використання взимку: вона посипатиме дороги та чиститиме сніг. На зимовий період встановлюється інше обладнання: спеціальний бункер, куди засипається соляно-щебенева суміш, і прикріплюється щітка. Вартість нової техніки — 3 млн. 758 тис. грн., кажуть у міськраді. Придбали її через систему електронних закупівель ProZorro.


Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, який виїхав на перше випробування машини, зауважив, що останній раз техніку для ремонту доріг для міського комунального підприємства купували понад 15 років тому, зрозуміло, що вона вже вичерпала свій ресурс. Надалі заплановано придбати ще й дорожній коток, невеликі сучасні тракторці зі щітками, які б швидко кожного зимового ранку прочищали тротуари і пішохідні площі від снігу.