Заступник голови Комітету в закордонних справах Борис Тарасюк провів зустріч із делегацією Сенату Французької Республіки, очолюваної головою групи дружби Франція-Україна Сенату Ерве Море. До її складу входили заступник голови групи дружби Жан-Ів Леконт і сенатор Жак Лежандр. У зустрічі також брав участь народний депутат, співголова депутатської групи Верховної Ради з міжпарламентських зв’язків з Французькою Республікою Олексій Гончаренко.


Сторони обмінялися думками з актуальних питань двосторонніх взаємин. Відзначалася важливість активізації двостороннього політичного діалогу на міжпарламентському рівні. В контексті обговорення ситуації в окупованому Криму та здійснення окремими французькими депутатами незаконних поїздок до АР Крим Е. Море окремо наголосив, що французька сторона залишається на позиції безумовної підтримки територіальної цілісності України і що уряд Франції доніс до відома парламентаріїв інформацію про небажаність відвідин Криму без погодження з офіційним Києвом.


Обговорили також питання співпраці законотворців обох країн у міжпарламентських органах, обмінялися думками з приводу процесу мирного врегулювання наслідків російської агресії на Донбасі. Українська сторона подякувала членам делегації Сенату Французької Республіки за послідовну підтримку Францією суверенітету та територіальної цілісності України на фоні триваючої агресії Росії проти нашої держави.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.