Майже все адріатичне узбережжя Хорватії опинилося у зоні злив, що є великою рідкістю для початку вересня. Зазвичай цієї пори року пляжі переповнені відпочивальниками, а зараз негода змусила їх залишатися в готельних номерах, ресторанах і барах.


Особливо постраждало від удару стихії старовинне місто Задар. У понеділок вранці тут за дві години випало понад 190 літрів води на квадратний метр. Це двомісячна норма опадів для туристичного міста, передали хорватські ЗМІ. Вузькі вулички миттєво перетворилися на бурхливі річки, які заливали магазини, кафетерії, бари, ресторани й підземні переходи. Рух транспорту було паралізовано, а пересуватися вулицями можна було лише на надувних човнах. У понеділок у більшості шкіл Задара було скасовано заняття, а в центральній лікарні припинили виконання планових операцій через перебої в електропостачанні. Частину пацієнтів, які потребували медичної допомоги, з вибаченнями відправили додому.


Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович і прем’єр-міністр Андрей Пленкович приїхали до Задара, щоб на місці ознайомитися з масштабами осіннього потопу й з’ясувати, яка допомога потрібна його мешканцям і гостям. У місті було створено кризовий штаб, який очолив прем’єр. Разом із міністрами оборони — Даміром Крстивичем, внутрішніх справ — Давором Божиновичем і охорони здоров’я — Міланом Куюнджичем він розробив заходи з надання термінової допомоги жителям затоплених будинків.


Міністерство оборони Хорватії повідомило, що більш як 300 військовослужбовців і 13 вантажних автомобілів перебувають у постійній готовності для надання допомоги населенню підтоплених районів. Було викликано додаткові сили пожежних частин, які почали відкачувати воду з підземних переходів і будинків мешканців. Відновлюється електропостачання у тих частинах міста, де воно відключилося під час двогодинної зливи.


У Задарі та інших містах на узбережжі Адріатичного моря оголошено червоний код небезпеки для населення. Під загрозою повені перебувають курорти на острові Хвар і траса, що проходить уздовж узбережжя Адріатики.