На базі Комітету з питань податкової та митної політики триває робота над пошуком шляху розв’язання болючих для бізнесу проблем, які виникли у зв’язку із впровадженням норм Податкового кодексу щодо зупинення реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі. А також через неспроможність Міністерства фінансів вчасно та якісно організувати цей процес. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала голова комітету Ніна Южаніна (на знімку).

 


«Безумовно одне: допущені помилки повинні бути виправлені в якнайкоротші строки і з найменшими втратами для платників податків. Для цього блокування реєстрації податкових накладних повинно бути переведено в тестовий режим, тобто без фактичного блокування накладних, а безпідставно заблоковані на сьогодні податкові накладні повинні бути терміново розблоковані. Але зробити це необхідно з розумом, щоб не завдати нової шкоди як бізнесу, так і системі справляння ПДВ. Тому й тривають ретельні консультації з усіма зацікавленими сторонами з цього приводу», — зауважила парламентарій.


«Нині можу констатувати, що компромісне рішення, яке, як на мене, дасть змогу розв’язати проблему, вже знайдено, і ми з коллегами, народними депутатами — членами комітету, в найкоротші терміни зареєструємо якісний та узгоджений з усіма зацікавленими сторонами законопроект. Який, зважаючи на його актуальність, можна буде внести до сесійної зали та проголосувати», — резюмувала Ніна Южаніна.