Співголова міжпарламентської групи дружби Україна—Італія народний депутат Сергій Алєксєєв (на знімку) узяв участь у дипломатичному прийомі, організованому Надзвичайним та Повноважним Послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа. Його було організовано з нагоди прибуття до Одеси італійського есмінця D560 «Luіgі Durand de la Penne». На борту корабля проходять практику 88 курсантів Академії Військово-морських сил міста Ліворно.

 

 

Як розповів Сергій Алєксєєв, у рамках цього візиту представники ВМС України проведуть спільні заходи зі своїми італійськими колегами, а наші офіцери стажуватимуться на есмінці. Також італійські курсанти разом із нашими моряками відвідають місце загибелі італійського корабля «Альберто Ракіа» під час Другої світової війни.


«Важливо, що проходження практики в Україні італійськими курсантами стає доброю традицією. Минулого року Одесу відвідало навчальне судно «Палінуро» з курсантами на борту. Така співпраця на рівні ВМС наших країн мене надзвичайно тішить, бо що більше буде точок дотику, то міцніші будуть стосунки між нашими країнами», — сказав він і додав, що сам факт присутності цього есмінця в територіальних водах України свідчить про продуктивну співпрацю з НАТО та реалізацію плану вступу до Альянсу.


Сергій Алєксєєв також відзначив посилення взаємодії між країнами на рівні парламентів — у червні було підписано Меморандум про співпрацю між Палатою депутатів Італійської Республіки та Верховною Радою України. І хоча раніше міжпарламентська група дружби Україна—Італія і так активно співпрацювала з італійськими колегами, після підписання Меморандуму відносини вийшли на новий рівень.


«Річ у тім, що такі меморандуми про співпрацю парламент Італії має лише з чотирнадцятьма законодавчими органами різних країн. Тому цей крок є знаковим і свідчить про те, що Україна для Італії є стратегічним партнером», — цитує слова політика його прес-служба.


Народний депутат звернув також увагу, на важливість налагодження відносин саме з Італією, оскільки ця країна нині головує в G7, а наступного року очолить ОБСЄ. «Паоло Аллі, який очолює Пар-ламентську асамблею 
НАТО, головує також і в міжпарламентській групі дружби з Україною в парламенті Італії, що ще більше посилює наше оборонне співробітництво», — пояснив він.