Останню добу (станом на ранок 13.09) бойовики понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, найбільш неспокійно було на донецькому напрямку. Тут з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, великокаліберних кулеметів, гранатометів російські найманці чотири рази били поблизу Авдіївки. Також окупанти тричі відкривали вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів, гранатометів, озброєння БМП, стрілецької зброї біля Пісків. Крім того, у районі Кам’янки ворог випустив 12 мін калібру 82 міліметри.


На маріупольському напрямку бойовики застосовували міномет і гранатомет поблизу Широкиного та двічі обстрілювали наші укріплення на підступах до Водяного. На луганському єдиною гарячою точною було селище Кримське. Тут противник тричі відкривав вогонь з гранатометів і великокаліберних кулеметів.


Про ситуацію на передовій розповів боєць ЗСУ (місце дислокації -район Пісків): «Вночі було досить неспокійно. Ворог уперше за час режиму тиші застосував міномети. Прилітав і 120-й калібр. Потім пішла в хід їхня піхота.

Вдалося вчасно помітити диверсійну групу. Показали їм, що усе бачимо і краще сюди не пхати носа. Усі хлопці живі й здорові. Зараз більш-менш спокійно. Лише інколи турбує стрілецька зброя».


Своєю чергою безпілотник ОБСЄ під час моніторингу ситуації у зоні конфлікту на Донбасі зафіксував присутність 40 танків неподалік від окупованого Донецька. Про це йдеться у звіті місії. Повідомляється, що 40 танків бойовиків були розташовані не в місцях для відведення бронетехніки від лінії розмежування біля населеного пункту Мануйлівка, що за 65 км від Донецька. Крім того, 60 броньованих вантажівок терористів було виявлено біля Кальміуського. На луганському напрямку безпілотник місії також зафіксував десятки одиниць невідведеної бронетехніки.


За даними ГУР Міноборони, у результаті неузгоджених дій на мінно-вибуховому загородженні, встановленому саперами 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го АК підірвалася розвідувальна група противника під час спроби проникнути на територію, контрольовану підрозділами сил АТО. «Загинуло троє осіб, один бойовик дістав поранення. Командування 2-го АК намагається ввести в оману населення тимчасово окупованої території, звинувачуючи ЗСУ у мінуванні території та підпалі сухої трави у районі інциденту, а втрати особового складу пояснює намаганням військовослужбовців загасити пожежу», — зазначили в прес-службі відомства.