Нові карети швидкої медичної допомоги поїхали з Ужгорода в райони Закарпаття. Ключі від спецавто медикам вручили керівники області — Михайло Рівіс і Геннадій Москаль (на знімку). Автомобілі отримали, як повідомили у прес-центрі ОДА, станції екстреної медичної допомоги райцентрів Воловець, Іршава, Хуст, Рахів, Міжгір’я, Великий Березний, а також сіл Нижні Ворота Воловецького, Довге і Загаття Іршавського, Новоселиця та Колочава Міжгірського, Чинадійово Мукачівського, Поляна Свалявського, Драгово і Горінчово Хустського районів, селищ Дубове і Усть-Чорна та села Угля Тячівського району, села Порошково Перечинського району, селища Ясіня, села Верхнє Водяне і Косівська Поляна Рахівського району.


Автівки марки Cіtroen Jumper (шість — класу «С» та шістнадцять — класу «В») мають повний привід, оснащені відповідним сучасним обладнанням, що забезпечить надання невідкладної медичної допомоги та проведення реанімаційних заходів.


Оновлено автопарк високопрохідними автомобілями в рамках реалізації спільного проекту МОЗу і Міжнародного банку реконструкції та розвитку. За рахунок коштів позики Світового банку і співфінансування з обласного бюджету загалом закуплено 22 спецавтомобілі швидкої допомоги на загальну суму 1 мільйон 748 тисяч доларів.


До речі, нові «швидкі» у червні вже отримали Хустський, Міжгірський, Свалявський, Мукачівський, Тячівський, Перечинський, Рахівський, Воловецький та Іршавський райони.

 

Закарпатська область.


Фото надано прес-службою ОДА.