Про це заявив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас на прес-конференції, у рамках 82-ї Міжнародної виставки в Салоніках. Він заспокоїв кредиторів країни й запевнив, що уряд Греції має намір повністю виконати угоду з ними в рамках третьої програми фінансової допомоги Афінам. І додав: йому однаково, буде брати участь Міжнародний валютний фонд у цій програмі чи ні.


«Ми можемо прожити і з МВФ у рамках того, що погоджено, але, безумовно, можемо обійтися і без МВФ. Рішення про участь у цій програмі допомоги МВФ має прийняти до кінця року. Але це стосується не тільки Греції, це стосується усієї Європи», — уточнив Ципрас. За його словами, він не думає, що позиція МВФ може загальмувати винесення третьої оцінки програми реформ, оскільки це залежить від виконання угод з усіма кредиторами. А також додав: МВФ за два роки не зміг вирішити, чи братиме він участь у третій програмі допомоги Греції обсягом 86 мільярдів євро, яка закінчується уже влітку наступного року.


А тепер економіка Греції настільки зміцніла, що участь МВФ у третій програмі фінансової допомоги Афінам не така вже й життєво важлива.