Уночі лідер «Руху нових сил» Міхеіл Саакашвілі переїхав з одного готелю до іншого. А о 13-й годині з’явився на книжковому форумі.


Ажіотаж у Львові від перших днів перебування екс-голови Одеської ОДА зник, і тема Саакашвілі зійшла з перших шпальт ЗМІ.


Натомість нині більше пишуть про розслідування кримінальних проваджень за фактом незаконного порушення кордону 10 вересня в пункті пропуску «Шегині». Політики, громадські діячі заявляють, що ситуація від мітингової стихії повинна перейти в правове поле.


Національна поліція затримала шістьох осіб, яким інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, зокрема групове порушення громадського порядку. Очікують і Міхеіла Саакашвілі у Мостиському районному суді, де на 18 вересня заплановано розгляд протоколу про адміністративне порушення при перетині кордону.


Правоохоронці встановили прізвища 32 активних учасників цих подій. Опитано понад 100 свідків.


Розслідування ведеться за чотирма статтями Кримінального кодексу — незаконне переправлення осіб через кордон, опір представникові влади, погроза або насильство щодо представника влади і групове порушення громадського порядку.


Під час подій у Шегинях було травмовано 13 поліцейських і 9 прикордонників.


Львів.