"GOOD NEIGHBOURS" ("Добрі сусіди") -- таку назву мав Міжнародний проект, організований варшавським товариством "Passionfruits", який було втілено нещодавно у польському курортному містечку Мурзасіхлє з участю молодіжних танцювальних груп із Польщі, Литви й України.

Мета проекту -- інтеграція молоді в суспільстві, встановлення та підтримання добросусідських і загальнолюдських стосунків між різними народами, діалогу і толерантності, взаєморозуміння. І все це -- через пізнання культури, мистецтва, мови, звичаїв, традицій, історії іншого народу.

Нашу країну представляв народний художній ансамбль танцю "Горлиця" Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка (керівник -- Андрій Медецький).

Кожен день був розписаний по хвилинах. Керівники груп проводили майстер-класи з національних народних танців. Окрім того, всіх учасників розділили на інтернаціональні групи по 10 чоловік. Кожній групі була задана певна важливо суспільна тема, за якою молоді люди мали скласти сценарій та зняти фільм. З ними працював польський професійний режисер. Учасники грали ролі, шукали відповідне вбрання і антураж під музичний супровід Тетяни Медецької.

Результат вартий був затрачених часу та зусиль. Усі були в захопленні, особливо після перегляду своїх короткометражних фільмів. Жартували, що будуть номінуватися на "Оскар".

Учасники проекту також здійснили сходження на одну з гірських вершин польських Татр. Бачили високогірне озеро Чорний Став (на знімку), чимось схоже на Синевир. Краєвиди були фантастично красивими. Зокрема, вражала гряда гір, яку називають Гевонт.

Учасники ансамблю "Горлиця" розповідають, що хлопці й дівчата з різних країн здружилися між собою, обмінялися адресами і відтепер спілкуються у соціальних мережах.

Фото з відкритих джерел.