Жителі Шевченківського району Запоріжжя вважають, що хворіють на гепатит А через неякісну питну воду. Люди почали бити тривогу, після чого міський голова Запоріжжя Володимир Буряк доручив створити в районі спеціальну комісію, яка вивчить ситуацію щодо захворюваності на гепатит на території так званого селища ім. Горького і визначить, у чому причина спалаху та чи є він взагалі.

Ситуацію розглянули також на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Заступник міського голови Валерій Еделєв повідомив, що влітку поточного року в Запоріжжі було зафіксовано збільшення кількості випадків захворювання на гепатит А: загалом майже 40 випадків, а 25 з них — у Шевченківському районі міста.
— Немає причин говорити про епідемію, однак кількість хворих збільшилася, — сказав Валерій Еделєв. — Завдання комісії — розробити комплекс заходів для запобігання подальшому поширенню захворювання, продовжити роботу для виявлення механізму поширення хвороби.

Ситуація з інфекційними захворюваннями в Запоріжжі перебуває під постійним контролем фахівців. Інформацію, що надходить, постійно аналізують представники окремого підрозділу «Запорізький міський відділ державної установи «Запорізького обласного лабораторного центру» МОЗ. Робота триває протягом усього року. Це стосується також гепатиту А, повідомляє прес-служба міськради. Як розповів начальник цього підрозділу Володимир Хомутов, були відібрані проби води у водогінних мережах на цій ділянці. Відхилень від норми після досліджень виявлено не було.

Комісія прийняла рішення продовжити роботу з виявлення механізму поширення захворювання. Також проводитиметься роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання санітарних норм, щоб не допустити поширення хвороби. Завдання медиків — своєчасно виявляти та госпіталізувати хворих.