«Чи скорочуватимуть пільги для громадян у зв’язку із запровадженням медичної реформи? Хто зможе претендувати на допомогу з боку держави?»


Олена МІХНО.


Запорізька область.


В.о. міністра охорони здоров’я Уляна СУПРУН:

 


— Ніхто не скорочуватиме наявні пільги для певних категорій громадян: чорнобильців, інвалідів, онкохворих, пацієнтів з ВІЛ і туберкульозом та інших.


Існуватиме перелік безплатних послуг, а деякі надаватимуть за співоплатою. Якщо громадянин не матиме грошей, щоб за них заплатити, держава допоможе. Він зможе звернутися до місцевої влади, яка сформує власну програму підтримки. Розробимо також окрему програму для пенсіонерів. Ми допомагатимемо тим, хто сам не може сплатити. Це буде справедливо. Якщо, приміром, бабуся з розміром пенсії у 2500 гривень потрапляє в лікарню на планову операцію, у співоплаті повинна допомогти держава. Але відповідне фінансування має бути цільовим і поширюватися на тих, хто справді його потребує.


Держава оплачуватиме реабілітацію поранених у зоні АТО та воїнів-інвалідів. Ніхто не залишить українців без лікування та фінансових гарантій.