На Закарпатті 134 тисячі домогосподарств отримують житлові субсидії. А з початку року допомогу на оплату житлово-комунальних послуг призначили 120 тисячам родин. Про це під час брифінгу повідомила заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Омелянюк (на знімку).

 


Загальна сума не використаних цьогоріч закарпатцями субсидій (за даними організацій—надавачів послуг) становить 123 мільйони гривень, із яких 118 мільйонів — субсидії на газопостачання. Ці кошти повертаються до державної казни. Частина невикористаних субсидій залишилася на рахунках у 40 тисяч закарпатців на загальну суму майже 25 мільйонів гривень. Їх монетизують, тобто гроші переведуть на особисті рахунки громадян.

Середній розмір монетизованої суми до виплати одержувачу субсидії за електропостачання становить 135 гривень, за газопостачання — 548 гривень. Як запевнила посадовець, усіх закарпатців, котрі мають право на отримання заощаджених коштів, повідомлено.


Цьогоріч уряд удосконалив процес надання житлових субсидій населенню (детальніше читайте на нашому сайті). Фахівці ж органів соцзахисту населення, інформують з ОДА, забезпечують призначення субсидій на наступний термін сім’ям за новим порядком автоматично — без звернення заявників.


Закарпатськаобласть.


Фото надане прес-службою ОДА.