За минулу добу (станом на 15.09) проросійські військові угруповання 28 разів відкривали вогонь по українських позиціях у зоні проведення бойових дій на Донбасі, повідомляє штаб АТО. При цьому супротивник використовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.


Супротивник продовжує нарощувати арсенали озброєння на тимчасово окупованій території. Так, днями спостерігачі ОБСЄ зафіксували колони військової техніки бойовиків із понад 150 танків за 15 км від Луганська, інформує прес-служба місії. У прес-службі зазначили, що за межами відповідних ліній відведення, але поза виділеними місцями зберігання, в окупованих районах на основі даних повітряного спостереження станом на 10 вересня виявлено 25 танків на південний схід від Тернового і 40 танків на захід від села Мануйлівка (65 км на схід від Донецька), а станом на 11 вересня — 24 танки і 6 зенітних ракетних комплексів на південний схід від Бугаївки, 12 мінометів, 6 протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм) і 30 танків біля селища Мирне (28 км на південний захід від Луганська), а також 31 танк біля села Круглик (31 км на південний захід від Луганська) і 17 танків біля Шимшинівки.


За даними російських ЗМІ, РФ відмовляється від гуманітарної підтримки окремим територіям Донбасу. Відповідне доручення міністерство фінансів Росії одержало за підсумками наради у віце-прем’єра Дмитра Козака.


Доручення мінфіну передбачає «виключити із проекту федерального бюджету на 2018 рік і на плановий період 2019 і 2020 років у повному обсязі витрати на надання в 2019—2020 роках гуманітарної підтримки окремим територіям», — пише «РБК» з посиланням на джерела, близькі до Кремля. Ці кошти, а йдеться про 2,9 млрд. дол., нібито буде спрямовано на інфраструктурні проекти в анексованому Криму та Калінінградській області. Джерела «РБК» у Держдумі зазначають, навіть якщо влада вирішила припинити витрати на гуманітарну допомогу Донбасу, це не означає, що фінанси перестануть надходити в Донецьк і Луганськ.