Сенатори Франції побували на сході України, де ознайомилися із безпековою політикою та соціально-економічною ситуацією в зоні конфлікту. Про це інформує прес-центр штабу АТО. «Французьку делегацію вразило побачене.

Після повернення додому політики мають намір активно закликати співвітчизників до підтримки України», — йдеться у повідомленні.


Французькі сенатори на чолі з головою групи дружби «Франція — Україна» сенату Французької Республіки Ерве Мореєм відвідали КПВВ «Майорськ», де ознайомилися з процедурою перетину лінії розмежування, зустрілися з керівництвом військово-цивільних адміністрацій, побували у прифронтовій Авдіївці.


«На брифінгу в Краматорську Ерве Морей зазначив, що Франція послідовно підтримує цілісність і суверенітет України, запровадила санкції проти Росії. Навіть попри те, що вони негативно позначаються на сільському господарстві Франції. Сенатори запевнили, що Франція зацікавлена у співпраці з Україною — і в суспільно-політичній, і в економічній сферах. Однак рішення про участь миротворців ООН на території України у французькому парламенті остаточно не прийнято. Франція — за мир у регіоні, за реформи, дотримання Мінських домовленостей, безпечну роботу місії ОБСЄ», — йдеться у повідомленні.


Своєю чергою, керівник Донецької обласної ВЦА Павло Жебрівський запевнив високих гостей у тому, що війну на сході України можна завершити мирним шляхом протягом кількох місяців, якщо перекрити російсько-український кордон... Він закликав французький бізнес інвестувати в Донецьку область, зазначивши, що кращі вкладення робляться саме в часи великих змін і перетворень.