Останню добу (станом на 18.09) окупанти понад 30 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, гаряче було в районі Авдіївської промзони. Тут з гранатометів різних видів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські найманці обстрілювали опорні пункти. З цієї само зброї вони двічі били по шахті «Бутовка».
На луганському напрямку вперше від початку оголошення перемир’я бойовики застосували артилерію: відкрили вогонь зі 122 мм артилерії на підступах до Новотошківського. А з мінометів калібру 
82 мм били біля Кримського та Причепилівки. На маріупольському напрямку застосовували зенітну установку в районі Гнутового, а великокаліберні кулемети — двічі поблизу Водяного.

Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Ніч була важка. Орки понад дві години гатили з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Потім пішли в хід міномети. Били досить влучно. Про ситуацію доповіли в штаб. Доводилося сепарів заспокоювати вогнем у відповідь. Таке у нас перемир’я. На щастя, усі хлопці живі й здорові. Нині ситуація стабілізувалася. Утім, стрілецька зброя не стихає. Додати нічого».
Тим часом РФ продовжує брязкати зброєю. Нині 12 тисяч російських військових та 250 танків перебувають біля північно-східного кордону України. І це лише офіційні дані щодо учасників російсько-білоруських навчань «Захід-2017». Справжні цифри, кажуть експерти, у декілька разів більші.

Своєю чергою, за інформацією Міноборони, на Львівщині, Івано-Франківщині, Хмельниччині, Волині та Житомирщині в межах стратегічних командно-штабних навчань «Непохитна стійкість-2017» відбуваються тактичні навчання з підрозділами зенітних ракетних військ Повітряного командування «Захід». Протягом кількох тижнів триватимуть практичні виходи, розгортання та заступання на бойове чергування на нових стартових позиціях бойових розрахунків, озброєння та військової техніки зенітних ракетних комплексів С-300ПТ та Бук-М1.
Крім того, учора у Маріуполі стартували навчання з протидії терористичній і диверсійній загрозам. Триватиме захід до 20 вересня. «Тренування відбуватиметься спільно зі Службою безпеки України, Нацгвардією, ЗСУ, ДСНС, прикордонною службою. Мета — на практиці відпрацювати координацію силових служб для захисту мирного населення від терористичних дій», — повідомили в прес-службі Нацполіції.