За останню добу (станом на ранок 19.09) бойовики 14 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру АТО, основна активність терористів фіксувалась у районі Авдіївської промзони. Тут вони двічі обстрілювали укріплення з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також окупанти випустили 7 мін калібру 82 міліметри неподалік Пісків, а з озброєння БМП відкривали вогонь біля Зайцевого. На маріупольському напрямку російські найманці застосовували 82 мм міномет і великокаліберний кулемет на підступах до Широкиного. На луганському — єдиний обстріл за добу зафіксовано поблизу Новотошківського.


Як повідомив ЗМІ речник Міноборони Андрій Лисенко, РФ планувала залучити до масштабних військових навчань «Захід-2017» військовослужбовців, котрі нині перебувають на Донбасі. За його словами, ці підрозділи не змогли виконати завдання через брак пального та несправність техніки. «Ми отримали дані розвідки, що більшість колон, які мали б вийти у пункти зосередження для виконання паралельних завдань у рамках навчань «Захід-2017», просто не доїхали, тому що чомусь закінчилося пальне», — повідомив він.


Також А. Лисенко зазначив, що нині на Донбасі перебуває 2 900 кадрових російських військових.


Тим часом, військові Росії та Білорусі продовжують проводити спільні навчання «Захід-2017». Маневри тривають на територіях обох країн. На Балтійському морі екіпажі чотирьох російських корветів тренувалися відбивати повітряний напад умовного противника та стріляли по об’єктах на морі й узбережжі. Загалом у навчаннях взяло участь 10 бойових кораблів. На трьох полігонах у Росії та шістьох у Білорусі залучено майже 700 танків, артилерії, ракетних пускових установок, а також майже 70 літаків і вертольотів. Маневри триватимуть до середи. За навчаннями на полігоні у Білорусі спостерігають запрошені представники НАТО.


Як повідомив днями ЗМІ керівник департаменту міжнародного військового співробітництва міноборони Білорусі Олег Воїнов, військові частини РФ залишать територію країни до 30 вересня. «Жодних інших навчань у цей період на території Білорусі проводитися не буде. Особовий склад, озброєння, військова і спеціальна техніка збройних сил Республіки Білорусь повернуться у пункти постійної дислокації, а військові частини та підрозділи збройних сил Росії залишать територію Білорусі», — зазначив він.