Останню добу (станом на 20.09) бойовики понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними штабу АТО, на донецькому напрямку активність окупантів зберігалася у районі Авдіївської промзони. Там вони тричі били по опорних пунктах з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, під обстріли потрапили укріплення поблизу Майорська, Верхньоторецького та Невельського. Також терористи випустили десять мін калібру 120 мм та застосовували озброєння БМП біля Пісків.


На луганському напрямку російські найманці гатили з гранатометів на околицях Станиці Луганської, а з мінометів — поблизу Новозванівки. На маріупольському напрямку під вогонь великокаліберних кулеметів тричі потрапило Водяне.


«Майже на кожен другий обстріл з боку противника ЗСУ відповідали вогнем зі зброї, не забороненої Мінськими домовленостями. Втрат серед українських військових немає», — повідомили у штабі АТО.


Що відбувається на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Маріуполя): «Зараз спокійно. Вночі орки пострілювали з кулеметів. Били неприцільно. Вчора потрапили під обстріл снайпера. Останніми днями вони активізувалися, працюють професіонали. На щастя, ніхто не постраждав. Днями випустили по наших укріпленнях кілька мін. Це так вони нас провокують. Вогонь у відповідь не відкривали. У них там цілодобово працює техніка: облаштовують позиції, будують бункери з бетону. Війна йде на виснаження».


Як повідомив керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук, протягом тижня на Донбасі загинуло 11 бойовиків. «З 11 по 18 вересня цього року підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі становили 11 осіб: 1 АК ДНР — 9 ошмсп мп (Новоазовськ) 2 чол., 3 омсбр (Горлівка) 5 чол., 5 омсбр (Макіївка) 1 чол., 11 ЗМУ (Макіївка) 1 чол.; 2 АК ЛНР — 6 омсп (Кадіївка) 1 чол., 7 омсбр (Брянка) 1 чол.», — зазначив він.


Також він додав, що на тимчасово не підконтрольній Україні території бойовики облаштували перевалочну базу для бронетанкового та артилерійського озброєння. Одразу на кількох майданчиках і стоянках сконцентровано не менш як 20 одиниць бронетанкової техніки (з них щонайменше 12 танків), до 15 одиниць буксирувальної артилерії (здебільшого 122 мм гармати-гаубиці типу Д-30) і не менш як 10 одиниць САУ.