У столиці розпочала свій навчальний рік унікальна школа, учні якої (звісно, у вільний від уроків час) опановують науку майбутнього — робототехніку. «Центр технічної творчості», започаткований однойменною громадською організацією, очолює Олександр Шевчук — молодий вчений, кандидат технічних наук, викладач Національного університету біоресурсів і природокористування України. За підтримки цього ВНЗ із квітня по серпень у Києві досить успішно пройшов експериментальний курс цього проекту. Нині окрім курсу «Робототехніка» центр запускає й нові програми — «Безпілотні літальні апарати» та «Конструювання роботів». Детальніше про них можна дізнатися на сайті http://centertc.org.


Як пояснює один зі співорганізаторів проекту Михайло Казаренко (президент The Socіal development іnstіtute), пошук технічно обдарованих дітей і розвиток їхніх здібностей — запорука того, що з часом Україна надолужить відставання у розвитку техніки й технологій. Саме таку важливу мету загальнодержавного рівня і поставила перед собою київська школа робототехніки.


У центрі наголошують: охочим вступити до школи слід усвідомити, що це не дитячий гурток, це серйозна навчальна програма, яка покликана відібрати з багатьох дітей найобдарованіших та розвинути їхні таланти до максимального рівня. Адже далі на успішних випускників центру чекають найкращі університети України та світу.


Програма повністю безплатна для дітей, але кандидати мають скласти тести з математичної логіки та англійської мови і зробити реєстраційний внесок на початку семестру. Усе обладнання для навчання придбано за рахунок спонсорів.


Вл. інф.
Фото надане «Центром технічної творчості».