ЛУЦЬК:

 

Завершення ремонту автомагістралі загального користування Н-22 Устилуг (держкордон із Республікою Польща) — Луцьк — Рівне в 2017-му — на Волині одне з пріоритетних завдань у поточному році. Головна проблема — брак часу, констатували посадовці на нараді в голови ОДА Володимира Гунчика. Свої корективи внесла дощова погода: з початку вересня вже випало майже 1,5 місячної норми. Начальник Служби автомобільних доріг в області Анатолій Посполітак доповів, що станом на 20 вересня роботи на дорозі Устилуг — Луцьк — Рівне виконано на 201 млн. грн. при загальній кошторисній вартості понад 700 мільйонів. Тобто рівень виконання становить менше третини.


Щоб завершити всі роботи, ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» необхідно 30 днів, орієнтовно це кінець жовтня. А ось на інших ділянках дороги, де працює ТзОВ «Автомагістраль-Південь» з Одеської області, темпи робіт значно нижчі, і є сумніви щодо їх вчасного завершення. За такої швидкості підприємству для цього знадобиться більше 80 днів, що за наших погодних умов нереально. Одним із варіантів вирішення проблеми, вважає голова ОДА Володимир Гунчик, є залучення субпідрядної організації, яка б працювала спільно із сусідами.


Слід зазначити, що чергова нарада відбудеться безпосередньо на об’єкті за участю представників місцевих органів самоврядування, громадськості та журналістів, які разом із керівництвом ОДА проінспектують якість робіт та їх темпи.


Фото автора.


Роботи на автомагістралі Устилуг — Луцьк — Рівне ведуться без зупинення руху транспорту. Це ускладнює завдання шляховиків, але іншого виходу немає.