За останню добу (станом на ранок 21.09) бойовики 19 разів порушили перемир’я. За даними прес-центру АТО, ситуація на Донбасі знову загострилася. Якщо вдень противник майже дотримувався режиму тиші, то після 18-ї години активність ворога істотно зросла. Найбільш гаряче було на донецькому напрямку. В районі авдіївської промзони бойовики декілька годин обстрілювали опорні пункти із різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. У цьому протистоянні кульове поранення дістав один український військовий. Крім того, вчора тричі під кулеметний вогонь потрапили укріплення поблизу Пісків та двічі — біля Майорська, Зайцевого, Невельського.


На маріупольському напрямку терористи випустили 14 мін калібру 82 мм біля Павлополя і Широкиного. А великокаліберний кулемет працював на околицях Водяного. На луганському зберігалася тиша.


«Також окупанти вкотре здійснили провокацію на КПВВ «Майорськ»: знаючи, що він завершує роботу із пропуску громадян о 18.30, випустили приблизно 20 машин із цивільними особами за межі свого пункту пропуску. Бойовики відкрили вогонь по українських позиціях. Цивільні, серед яких люди похилого віку та жінки із дітьми, опинилися на лінії вогню та були змушені тікати і шукати прихистку на позиціях наших військових», — зазначили в прес-центрі.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район с. Піски): «Обстріли тривають. Удень більш-менш спокійно, лише стрілецьку зброю чутно. Після 19-ї години починається: кулемети, АГС, гранатомети.

Провокації тривають до ранку. Декілька днів тому били великим калібром. До позицій орків — 200—300 метрів, стежимо за ними постійно. Вони укріплюють позиції, будують нові бліндажі. Схоже, до чогось готуються. Нині головна небезпека йде від снайперів. Працюють професіонали, у них нова зброя. Явно не СВДки. Навіть не чути постріл. Однак і у нас для них є сюрприз... і вони добре розуміють, з ким мають справу».