Підкомітет з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету з питань запобігання і протидії корупції на своєму засіданні розглянув ініціативу Національного агентства з питань запобігання корупції, представників окремих політичних партій та Міжнародної фундації виборчих систем про утворення при підкомітеті Робочої групи з розробки змін до законодавства в частині визначення напрямів використання державних коштів, виділених з Державного бюджету України на фінансування статутної діяльності політичних партій.


Оскільки державне фінансування політичних партій є однією з передумов зниження ризику політичної корупції через зменшення залежності партій від приватних донорів, зазначена ініціатива підтримана народними депутатами України — членами підкомітету.


Для забезпечення діяльності Робочої групи підкомітет планує залучити всіх бажаючих членів Комітету з питань запобігання і протидії корупції та Комітету з питань правової політики та правосуддя, їх секретаріатів, уповноважених осіб політичних партій, представлених у Верховній Раді України, представників Національного агентства з питань запобігання корупції, Рахункової палати України, а також профільних інститутів громадянського суспільства та наукових кіл.


Згідно з рішенням комітету, роботу підкомітету координуватиме перший заступник голови Комітету з питань запобігання і протидії корупції Юрій Савчук. Підкомітет утворено 7 червня 2017 року і він є найчисленнішим у складі антикорупційного. При підкомітеті функціонує науково-експертна рада у складі 11 докторів наук.


Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.