СУМИ:

У Миколаївці, що в Білопільському районі на Сумщині, почав працювати цукрозавод. Місцеві мешканці, сотні з яких одержали роботу на підприємстві, чекали цієї події чотири роки. Цукрозавод відродили завдяки зусиллям облради та облдержадміністрації, які змогли переконати у життєздатності проекту азербайджанських інвесторів. Довелося попрацювати і з аграріями, аби вони навесні відвели оптимальні площі під солодкі буряки. Протягом сезону цукроваріння на заводі планують одержати не менш як 40 тисяч тонн продукції. Такої кількості цукру вистачить не лише для забезпечення внутрішніх потреб Сумщини, а й для продажу за межами регіону, зокрема й на експорт. Миколаївський цукрозавод — поки що єдиний в області. Колись таких підприємств на Сумщині було вісімнадцять.