Останню добу (станом на ранок 25.09) бойовики понад 20 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, найбільша активність окупантів була на маріупольському напрямку. Наприкінці доби вони двічі з гранатометів і великокаліберних кулеметів били поблизу Водяного та Гнутового.


На донецькому напрямку з цієї зброї російські найманці двічі відкривали вогонь на підступах до Світлодарська. А в районі Авдіївки та шахти «Бутовка» працювали великокаліберні кулемети. На луганському терористи гатили з гранатомета і стрілецької зброї біля Новозванівки.


«Якщо порівнювати з попереднім тижнем, то ми можемо стверджувати, що є певне зменшення кількості обстрілів. До цього ми фіксували майже 33 обстріли на добу, бойовики використовували міномети та інше важке озброєння, а зараз більш-менш спокійно. На жаль, попри це все одно у нас є поранені. А загалом до цілковитого дотримання режиму тиші, гадаю, ще досить далеко», — зазначив учора ЗМІ керівник прес-центру штабу АТО Анатолій Стельмах...


Яка ситуація на передовій, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район ДАП): «Орки продовжують провокувати нас. Вночі кілька їх груп просунулися вперед. Зайняли позиції й почали прицільно гатити з великокаліберних кулеметів, гранатометів. Довелося заспокоювати їх. Вранці над нашими позиціями уже кружляв безпілотник. Зазвичай після цього летять «подарунки» великого калібру. Тому зараз пильно стежимо за ними... і готуємося до найгіршого. У підрозділі усі хлопці живі й здорові».


За даними групи «Інформаційний спротив», здебільшого під час обстрілів окупанти пускають у хід стрілецьке озброєння, великокаліберні кулемети і снайперські гвинтівки. «У низці випадків противником використовуються станкові і ручні гранатомети, а з РПГ — 82 мм міни. Однак відзначається збільшення кількості ділянок, де окупанти відкривали вогонь — здебільшого за рахунок Світлодарської дуги і району Горлівки», — йдеться у повідомленні групи.