За останню добу (станом на ранок 26.09) бойовики на Донбасі 13 разів обстріляли наших військових. За даними прес-центру штабу АТО, терористи застосовували великокаліберний кулемет на підступах до Авдіївки та Майорська. Під гранатометний вогонь потрапили опорні пункти біля Жованки та шахти «Бутовка».
На маріупольському напрямку окупанти з великокаліберних кулеметів били поблизу Водяного і Талаківки. Також вони випустили 5 мін калібру 82 мм поблизу Лебединського.
«Бойовики вкотре продемонстрували зневагу до мирних ініціатив, порушивши перемир’я на приморському напрямку. За уточненою інформацією української сторони СЦКК, ворог здійснив обстріл житлових кварталів населеного пункту Мар’їнка з використанням мінометів калібру 82 мм. Бойовики випустили чотири міни», — йдеться у повідомленні штабу.
За попередніми даними, ніхто з мешканців не постраждав. Подробиці обстрілу розповіли у військово-цивільній адміністрації області. «Прилетіло сім мін калібру 82 мм. Уламками було пошкоджено 6 будинків. Пошкодження незначні — переважно повилітали вікна, були побиті двері. Крім того, на деяких подвір’ях посічено сараї. Дивом ніхто з місцевих не постраждав», — розповіла речник Донецької ВЦА Тетяна Ігнатченко.
Яка ситуація на фронті, розповів боєць ЗСУ (місце дислокації — район Пісків): «Провокації тривають. Орки вели вогонь з Київського району Донецька. Поряд — житлові будинки, вони знають, що ми не відповідатимемо, тому і почуваються розкуто. Здебільшого гатять зі стрілецької зброї, гранатометів, великокаліберних кулеметів. Днями випустили декілька мін та задіювали бронетехніку. Утім, наші позиції надійно зміцнені, ворог тут не пройде».