Проект створення автоматизованої системи інтелектуального відеоконтролю впровадять на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Нова Гута — Нові Яриловичі». Інтелектуальний відеоконтроль на україно-білоруському кордоні коштуватиме 800 тисяч євро. Він фінансується Європейським співтовариством, але Україна і Білорусь також виділяють по 75 тисяч євро. Перше засідання щодо впровадження контролю відбулося у Мінську.
Як повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України, на засіданні ради управління проектом наголошувалося, що його впровадження підвищить рівень законної торгівлі, транскордонне співробітництво та загальну безпеку на кордоні.
Директор департаменту матеріального забезпечення та розвитку інфраструктури Державної фіскальної служби України Андрій Рахуба зазначив, що після реалізації проекту зменшиться час очікування на митному посту, збільшиться вантажопотік та буде мінімізовано ризик контрабанди.
На засіданні ради управління проектом створено робочі групи, узгоджено календарний план робіт. Термін виконання — 24 місяці.