Оболонський районний суд міста Києва вчора продовжив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням Віктора Януковича. Адвокат Максим Герасько, який представляє інтереси у суді екс-президента, заявив клопотання про те, щоб служителі Феміди залишили представляти публічне обвинувачення у судових засіданнях тільки одного прокурора Руслана Кравченка.
«Оскільки процесуальним керівником у кримінальному провадженні є прокурор Кравченко, то, вважаю, що прокурор Крим не наділений правом підтримувати державне обвинувачення у цьому кримінальному провадженні, оскільки це прямо не передбачено КПК», — зазначив він.
У свою чергу прокурор Максим Крим наголосив, що ККУ передбачає можливість представлення інтересів публічного обвинувачення саме групою прокурорів, що й було виконано. «Мої повноваження підтверджуються відповідною постановою. Клопотання вважаю безпідставним, незаконним... Прошу відмовити», — сказав він.
Наступне судове засідання відбудеться 28 вересня. Служителі Феміди планують продовжити досліджувати докази сторони обвинувачення.
Нагадаємо, 28 листопада 2016 року Генеральний прокурор Юрій Луценко у Святошинському районному суді Києва оголосив у відеорежимі повідомлення про підозру екс-президенту В. Януковичу у державній зраді, пособництві представникам влади РФ в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території держкордону України та ведення агресивної війни. Тобто злочинів, передбачених ч. 1. ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 27, ч. 2 
ст. 437 ККУ.