У Маневицькому районі на Волині відбулися навчання 123-го загону територіальної оборони. Бойовий вишкіл під керівництвом інструкторів із громадського формування «БУГ» та Луцької роти охорони пройшли майже три сотні бійців.

На знімку: на навчаннях у Маневицькому районі.

Фото інтернет-видання «ВолиньPost».

Бійці здобували навички тактики, роботи у пошукових групах, виявлення диверсантів противника, швидкого реагування на вторгнення ворога, а також надавання домедичної допомоги.
Водночас учасники збору посилено охороняли шляхи в напрямку Білорусі, де саме відбувалися спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017», облаштувавши на них укріплені бетонними блоками, мішками із піском та протигранатними сітками блокпости. Підсумковим «екзаменом» стала «диверсія», вчинена групою спецпризначенців. Та і з цим завданням тероборона впоралася на відмінно.
— Хлопці не хотіли навіть додому їхати і тримали до останнього об’єкти, які охороняли. Я був приємно здивований мотивацією людей до захисту своєї землі, — зауважив начальник відділу територіальної оборони при Волинському облвійськкоматі полковник Ігор Шепелєв.

Волинська область.