У Комітеті з питань свободи слова та інформаційної політики відбулась нарада щодо фінансування в 2018 році Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та системи іномовлення України Міністерства інформаційної політики. Захід відбувся за участі голови комітету Вікторії Сюмар, народних депутатів, керівника ПАТ «НСТУ» Зураба Аласанії, членів наглядової ради ПАТ «НСТУ», державного секретаря Міністерства інформаційної політики Артема Біденка, керівників телеканала іномовлення України «UA|TV» та Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ».
Під час наради голова правління ПАТ «НСТУ» Зураб Аласанія поінформував парламентаріїв, що відповідно до закону про суспільне телебачення і радіомовлення «держава забезпечує належне фінансування НСТУ, яке передбачається окремим рядком у Державному бюджеті та становить не менш як 0,2 відсотка видатків загального фонду за попередній рік». Отже, кошти, враховані під час розподілу видатків Державного бюджету на 2018 рік Держкомтелерадіо за бюджетною програмою «Фінансова підтримка Національної суспільної телерадіокомпанії України» в сумі 776 563,1 тисячі гривень, є недостатніми. Тому за зазначеною бюджетною програмою необхідні додаткові кошти для створення контенту та розвитку суспільного телерадіомовлення України.
Державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко повідомив, що у 2018 році заплановано подальший розвиток системи іномовлення, який передбачає: посилення новинного блоку мовлення телеканала «UA|TV», розширення мережі корпунктів, підписку на провідні інформаційні новинні агентства, а також розширення географії проектів, започаткування інтернет-радіо. Також поінформовано, що в Укрінформі планують розширити закордонну кореспондентську мережу.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради України.