Урочисто в Ужгороді завершився ХVІ Міжнародний фестиваль «Інтерлялька». Він вважається найстарішим вітчизняним святом лялькового театрального мистецтва.

На знімку: під час закриття «Інтерляльки».

Фото надане прес-службою Ужгородської міської ради.

Уперше, на жаль, фестиваль відбувся без його ініціатора і незмінного директора — заслуженого працівника культури України, почесного громадянина Ужгорода Олександра Туряниці.
У номінації «Приз глядацьких симпатій» дитяче журі віддало перевагу лялькарям із Луцька за виставу «Солом’яний бичок». Проте дітям дуже сподобалися й багато інших вистав, тому вони власноруч виготовили для них нагороди і вручили їх Кошицькому, Житомирському театрам і гостям із далекої Аргентини.
Міжнародне доросле журі теж не задовольнилося п’ятьма номінаціями, а додало ще дві. І у цих додаткових нагородили за «Музичне рішення вистави» Олексія Григор’єва за виставу «Історія однієї матері», театр «ІСТАРТ» (Миколаїв), а за «Акторський ансамбль» — акторів вистави «Злидні» Рівненського театру ляльок.
Головна нагорода, Гран-прі, уже другий рік поспіль дісталася Кошицькому театру ляльок — за виставу «Про лицаря без коня». Їм вручили також статуетку «крилатого ведмедика».
У номінації «Краще візуальне рішення» перемогла Наталія Ягупова, сценограф вистави «Солом’яний бичок» Волинського театру ляльок із Луцька, а у номінації «Краще режисерське рішення» — Олександр Куцик, режисер вистави «У нашім раї на землі» Закарпатського академічного обласного театру ляльок.
Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв вручив відзнаки та грошові винагороди переможцям у номінаціях «Краща жіноча роль» — Наталії Григор’євій, актрисі театру «ІСТАРТ» із Миколаєва за роль у виставі «Історія однієї матері», та «Краща чоловіча роль» — Віктору Гущину і Руслану Прокопчуку, акторам Житомирського академічного обласного театру ляльок «Язиката Хвеся».