Збройні Сили України отримали 32 одиниці військової техніки — 26 паливозаправників на базі автомобіля «УРАЛ-4320» та 6 танкоремонтних майстерень ТРМ-80 і МТО-80. Їх модернізовано на державному підприємстві «Вінницький 45-й експериментальний механічний завод».


Міноборони все це передало підприємству, а заводчани відремонтували шасі та укомплектували повністю новим спецобладнанням.


— Щоб вчасно виконати таке велике замовлення, роботи розпочали ще до того, як було укладено угоду з військовим відомством, — розповів «Голосу України» директор підприємства Микола Чумак. — Досить сказати, що на заводській базі виготовили 45 тисяч одиниць комплектуючих. Знаємо, що така техніка використовується у зоні АТО на Донбасі, бо саме звідти отримуємо гарні відгуки.


Утім, автозаправники потрібні не тільки у військових частинах, які виконують бойові завдання. На підприємстві сподіваються на продовження співпраці з Міноборони. Готові модернізувати також техніку вітчизняного виробництва. Для цього створено необхідну виробничу базу.


За словами керівника, цьогоріч завод отримав замовлення від військового відомства на суму, що у 3,5 разу перевищує кошти, надані 2016-го. Загалом це 55 мільйонів гривень.

Вінницька область.