У Полтаві працівники Поштамту та обласної дирекції «Укрпошти» влаштували традиційний День передплатника.

 

На зустріч із поштовиками, журналістами і видавцями місцевих та всеукраїнських періодичних видань прийшло чимало мешканців міста. Через брак коштів далеко не кожен із них оформлював передплатні квитанції (це можна було зробити просто біля столиків «Укрпошти»), та живе спілкування і, власне, інформація з перших уст були корисними для всіх. Тем для розмов вистачало. Надто з огляду на те, що сьогодні друковані видання читають переважно люди старшого віку, яких тільки-но «ощасливили» пенсійною реформою…

 

Більшість співрозмовників говорили про те, що давно чекали на так зване осучаснення пенсій і ліквідацію сумнозвісної «зрівнялівки». Водночас «безрозмірного» оптимізму відповідальних за впровадження змін у цій сфері урядовців вони не поділяють. Адже звикли до того, що перед кожним збільшенням розмірів персональних виплат іще стрімкіше «злітають догори» ціни на продукти харчування та найнеобхідніші товари, підвищується вартість житлово-комунальних послуг.

 

Прикро, та без таких неприємних «сюрпризів» не обійшлося й цього разу. Щоб вони не повторювалися безкінечно, без балансу грошових вливань у «соціалку» із розвитком виробництва, вочевидь, не обійтися. Натомість майже всі пенсіонери, котрі підходили до інформаційного стенду «Голосу України», констатували: колись потужні підприємства, на яких вони пропрацювали багато років, тепер або взагалі закриті, або ледь жевріють… То звідки візьмуться кошти на пенсійні й інші соціальні «доважки»?

 

Зрештою, за будь-яких обставин ці немолоді люди звикли бути, як то кажуть, «у курсі справ». І державних, і тих, якими наповнюється повсякденне життя їхнього міста. Надійними помічниками і своєрідними орієнтирами в бурхливому інформаційному океані стають серйозні періодичні видання, зокрема й парламентська газета. Без неї розібратися у багатьох аспектах тієї ж пенсійної реформи, на думку багаторічного читача і передплатника «Голосу України» Олексія Деряги, буде важкувато. Останнім часом він оформляє квитанцію на наступне півріччя саме у День передплатника. Тій традиції Олексій Назарович не зрадив і цього разу. Тож вкотре одержав іще й сувенірно-презентаційну продукцію від редакції.

 

Інша полтавська пенсіонерка Ганна Григор’єва (на знімку) передплачувала «Голос України» раніше. Потім, за її словами, була кількарічна розлука з парламентським виданням, коли вона віддавала перевагу іншій газеті. Однак тепер, зваживши всі «за» і «проти», Ганна Іванівна вирішила знову передплатити саме «Голос України». Приємним доважком до передплатної квитанції для неї також стали наші фірмові календар і кепка.

 

Василь НЕЇЖМАК.

Фото надано автором.

 

Полтава.

 

Голос України