Прем’єра художньої стрічки про російсько-українську війну «Тримай біля серця» відбулася у Вінниці в кінотеатрі «Мир».
В основі картини режисера Валерія Шалиги — реальні події війни на Донбасі. Автор «списав» із життя образ офіцера, головного героя стрічки. Особисте життя не склалося, і він добровольцем пішов у зону бойових дій. Там доля підготувала йому ще одне випробування — він опинився у полоні бойовиків. На війну офіцера проводжала донька. Дівчина подарувала квітку чорнобривця. Навіть засушені пелюстки вражали своєю красою. «Тримай її біля серця, тато, — просила донька. — Чорнобривці — квіти безсмертя». Як цей незвичний талісман врятував бійця від кулі, глядач дізнається під час перегляду картини. Як пояснив автор, фільм демонструватимуть у кінотеатрах і по телебаченню.
Картину режисер розглядає як свою участь у війні. Каже, це його внесок у перемогу тут, у тилу, на ідеологічному фронті. Зйомки відбувалися на військовому полігоні однієї з частин Нацгвардії, що дислокується у Вінниці, а також на території військового містечка.
— Щоб зрушити з мертвої точки створення вітчизняного кінопродукту, треба об’єднати зусилля творчих людей, представників влади та бізнесу, — зазначив на презентації фільму міський голова Вінниці Сергій Моргунов.