Що принесе у разі ухвалення новий проект Трудового кодексу роботодавцям та працівникам, з’ясовували під час круглого столу, що відбувся в агенції «ЛігаБізнесІнформ» юристи, експерти права та профспілкові лідери. Як відомо, дискусія навколо плюсів та мінусів цього законопроекту точиться вже давно. Якщо роботодавці та їх представники здебільшого схвально оцінюють документ, то незалежні профспілки переважно називають його «рабовласницьким».
Зокрема, партнер практики податкового та трудового права юридичної фірми ILF Сергій Сільченко зауважив, що чинна редакція Кодексу законів про працю, навіть з огляду на численні зміни, і досі є документом, який регулює права на великих промислових підприємствах. «Він не пристосований для малого бізнесу. Не здатний регулювати відносини в нових сферах економіки. Саме тому, наприклад, працівники ІТ-сфери переходять на цивільно-правові угоди. Крім того, надмірний соціальний патерналізм чинного трудового законодавства має зворотній бік — чим більше встановлюється пільг, тим неохочіше роботодавці беруть на роботу пільгові категорії співробітників»,— наголосив він.
На думку експерта, кожний проект Трудового кодексу супроводжується новими міфами, які штучно роздуваються. Саме таким він називає інформацію про 72-годинний робочий тиждень.
Проте в. о. президента Всеукраїнського конгресу профспілок Григорій Кабанченко переконаний: у нормах проекту містяться чимало підводних каменів.
«Трудове право від початку виникло для захисту працівника. Нині ж нам намагаються нав’язати документ під виглядом «балансу інтересів роботодавців і працівників», бо, мовляв, не може розвиватися бізнес. Уже сьогодні ніщо не заважає роботодавцю протягом 15-30 днів звільнити працівника з вовчим білетом. Є навіть випадки, коли олігархи заводять «чорні списки», і цих людей ніде в регіоні на роботу не беруть. Якщо на цьому тлі нівелювати роль профспілок, то людина найманої праці залишиться один на один із роботодавцем. Напевно: чи зможе вона у такому випадку захистити свої права, питання риторичне. Працівник програєте двічі: спочатку його звільнять, а потім ще якісь штрафні санкції нарахують за порушення внутрішніх нормативних актів», —  вважає Г. Кабанченко. Варто зазначити, що його побоювання не безпідставні. Адже відповідно до проекту Трудового кодексу профспілки не зможуть захищати працівника у разі його звільнення. Документ не наділяє їх такими повноваженнями. Щоправда, це не єдине зауваження, яким апелюють профспілкові лідери. Тож очевидно, що дискусія точитиметься ще довго. Проте профспілки сподіваються: депутати їх почують, і документ, який вони називають «драконівським», не буде ухвалено. Принаймні у такій редакції.

Олена ГОРБУНОВА.

 

ДОВІДКОВО

Патерналізм (від лат. pater — батько)— система політичних відносин, принцип державного управління або політична практика, за якої одні політичні суб'єкти поводяться щодо інших як «батько» до «дітей» в патріархальній сім'ї. Передусім мається на увазі поведінка держави або її інститутів до громадян, суспільства.