У Верховній Раді відбувся черговий практикум із нормотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань житлово-комунального господарства. 


Захід організовано апаратом Верховної Ради спільно з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Практикум реалізується спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «Пульс», що впроваджується за підтримки USAID. Варто нагадати, що подібні практикуми постійно проводяться у Верховній Раді. Відбуваються вони на підтримку реформи децентралізації.


Мета заходу — ознайомити представників місцевих органів влади з процесом формування законодавчої бази України. Для того, щоб вони краще розуміли механізм законотворчої діяльності й потім могли використати отриманий досвід у власній роботі.


Привітав учасників практикуму заступник керівника апарату Верховної Ради України Олександр Мартиненко. «Сьогодні ви, спеціалісти, які займаються системою життєзабезпечення своїх громад, приїхали поспілкуватися з найкращими фахівцями у цій галузі. Для нас дуже важливі ваші пропозиції та зауваження», —наголосив він. Водночас О. Мартиненко запевнив, що всі слушні пропозиції можуть бути відображені або у законодавчій базі, або в урядових рішеннях: «У нас є такий досвід. Якщо ваші пропозиції будуть нагальні та слушні, то ми зможемо домогтися прийняття відповідних рішень».


Робота практикуму розрахована на два дні. У перший день, крім ознайомлення із процесом законотворення, його учасники візьмуть участь у засіданні круглого столу за участі представників секретаріатів парламентських комітетів. Другого дня вони матимуть екскурсію будівлею Верховної Ради, відвідають Асоціацію міст України та Київський центр енергоефективності. Останній, до речі, доволі модерновий. А коли на власні очі бачиш роботу сучасних технологій, то й сприйняття енергоефективності стає зовсім іншим. Тож отриманий досвід: як скоротити витрати на енергоносії, використати нові технології, учасники практикуму зможуть також застосувати в своїх громадах.


Вл. інф.