«Розпочався процес нарахування та виплат осучаснених пенсій», — повідомив під час засідання уряду прем’єр Володимир Гройсман, коментуючи набрання чинності законом про пенсійну реформу.
«Наші кроки передбачають наступне: більше в Україні не буде мінімальної пенсії у 946 гривень — вона зросте до 1452 гривень. Менше ніхто не отримуватиме. З цього місяця ми скасували оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів і люди починають отримувати повну пенсію. Далі підвищення на понад 200 гривень уже цього місяця отримають понад 5,4 мільйона громадян», — повідомив він та додав, що загалом осучаснення стосуватиметься понад дев’яти мільйонів пенсіонерів, навів приклади, коли зростання пенсій становитиме 1—2 тисячі гривень.
Також глава уряду закликав парламент невідкладно взятися за медичну реформу, бо далі залишати все так, як є, неприпустимо. Тож, на його думку, ті, хто не підтримує змін, або ніколи не перебували в медзакладах, або навмисно «ставлять палиці в колеса». Відтак В. Гройсман за-пропонував ще раз проаналізувати запропонований законопроект та за потреби внести до нього зміни, щоб «ухвалити правильне рішення».
Під час звіту про роботу Державної служби із надзвичайних ситуацій (ДСНС) її голова Микола Чечоткін повідомив, що навантаження на рятувальників зростає, проте до 80 відсотків техніки майже випрацювало свій ресурс. Крім того, ДСНС додатково потребує сім вертольотів та одного літака. Прем’єр одразу дав протокольне доручення Мінфіну, щоб у бюджеті-2018 було передбачено фінансування на закупівлю семи вертольотів й одного літака та збільшено кошти на виплату зарплат рятувальникам.

Сергій КОВАЛЕНКО.