На Полтавщині правоохоронці затримали начальника, його заступника та керівника сектора одного з відділів поліції. При цьому співробітники СБУ, департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції та прокуратури задокументували отримання згаданими особами неправомірної вигоди.

 

За інформацією прес-служби прокуратури області, на виробничу базу одного з товариств, яке займається заготівлею деревини та її обробкою в Лубенському районі, почали приїжджати працівники поліції. Вони блокували техніку, зупиняли порубку дерев, унеможливлювали постачання замовникам обробленої деревини тощо. Невдовзі начальник відділу поліції та його заступник і керівник сектора стали вимагати від директора згаданого товариства вельми специфічної «співпраці». Останньому треба було безоплатно надавати правоохоронцям деревину, зокрема й оброблену, спочатку на 40 тисяч гривень, потім – на 12 тис. грн., а також перерахувати на банківський рахунок 20 тис. грн..

 

Саме під час передачі першої партії деревини керівних правоохоронців на чолі з начальником відділу, полковником поліції затримали. Їм висунуто підозру в одержанні неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням.

 

Згідно з інкримінованою затриманим статтею Кримінального кодексу, кожному з них світить від 5 до 10 років позбавлення волі.

 

Василь НЕЇЖМАК.

 

Полтавська область.

 

Голос України