Вінницький світломузичний річковий фонтан завершив шостий сезон із зміненою програмою — кошти на організацію виступів артистів передали постраждалим від вибухів на 48-му арсеналі боєприпасів. Про це повідомив народний депутат України Олексій Порошенко під час перебування у селі Павлівка Калинівського району, де зазнали руйнувань понад 80 відсотків будинків. Нині тут тривають роботи з відновлення помешкань селян.
— Фонд Порошенка прийняв рішення передати кошти, які планували витратити на оплату виступів артистів і організацію концертної програми заключного дня роботи фонтана, людям, чиї будинки і майно пошкоджені внаслідок надзвичайної події, — зазначив Олексій Порошенко. — Уперше за шість років існування фонтана закриття відбулося без концертного дійства.
Глядачі, які прийшли на берег Південного Бугу, мали можливість переглянути всі світломузичні програми, що їх показували протягом нинішнього року. Наступного дня робітники розпочали занурювати конструкцію на дно річки. Вінницький водограй — єдиний в Україні, що зберігається під водою. За визнанням фахівців, він входить до десятки кращих фонтанів світу. Навесні наступного року конструкцію знову піднімуть на поверхню. У 2017-му першу програму глядачі мали можливість побачити 29 квітня.